Premis MEDI AMBIENT 2007

El Grup de Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica, GRUMETS, integrat per membres del Departament de Geografia de la UAB i del CREAF i coordinat pel Dr. Xavier Pons ha obtingut el Premi Medi Ambient 2007 de la Generalitat de Catalunya en la modalitat "Recerca, innovació i desenvolupament" amb l'actuació "Coneixement i gestió ambiental de l’aigua a través de la Teledetecció d’alta resolució: Seguiment 2002-2007 de la innivació, l’evapotranspiració i l’ús de l’aigua en els conreus per a la gestió dels recursos hídrics a Catalunya".

El Premi Medi Ambient es va crear mitjançant el Decret 205/2005, de 27 de setembre, i té com a finalitat reconèixer públicament la tasca de persones, entitats i institucions a favor de la preservació del medi ambient a Catalunya.

El treball premiat aglutina bona part de les tasques de Teledetecció que el grup ha dut a terme als darrers anys amb l'Agència Catalana de l'Aigua, el Departament de Medi Ambient i Habitatge o el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural. El jurat ha distingit aquest projecte que combina la recerca bàsica -innovadora i pionera- amb la transferència de coneixements i d'informació a la societat, i destaca, de manera significativa, la seva contribució a una millor planificació i gestió dels recursos hídrics per part de l'Administració i d'altres entitats.

El lliurament de premis va tenir lloc el dimarts dia 5 de juny a les 18:30h al Mercat de les Flors de Barcelona. Dins d'aquest acte, es varen lliurar 18 premis i 5 mencions a diferents iniciatives de recerca, desenvolupament, protecció i millora de la qualitat de l'aigua i la mobilitat sostenible o a la reducció i reciclatge de residus.

El Dr. Xavier Pons, en representació del Grup de Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d’Informació Geogràfica (Grumets) del Departament de Geografia va recollir el guardó, inclòs en l'àmbit de gestió ambiental de l'aigua.

Dins del mateix acte, Ramon Folch va explicar que l'estat del medi ambient ja no és un valor en si mateix sino que és un indicatiu de la qualitat de les activitats antropomòrfiques.

L'honorable conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va destacar que l'estratègia catalana contra el canvi climàtic serà el motor de les activitats mediambientals en els propers anys a Catalunya.

L'acte va comptar amb l'actuació de la companyia de dansa Lanònima Imperial i les videocreacions de Soren Chiristensen i Tatiana Halbach Rosás.


Més informació a:
Text de la nota de premsa (font original)

Imatges