Creació de GEOSS-Spain


És un plaer per a nosaltres convidar-vos a la reunió per a la creació del GEOSS-Spain que tindrà lloc a la EuroGEOSS 2012 Conference, de Madrid el proper mes de gener, des del dia 25 al 27.

GEOSS-Spain és una iniciativa del projecte EGIDA, per a la creació d'iniciatives nacionals al voltant de GEOSS, que permeti coordinar millor els esforços de participació en aquesta important infraestructura mundial. Concretament, aquesta reunió té com a finalitat reunir a la representació espanyola oficial d’AEMET, amb els científics que participen en algun projecte relacionat amb GEOSS, debatre, compartir opinions i prendre decisions sobre la constitució del GEOSS-Spain. En aquest sentit, el context de la conferència del EuroGEOSS 2012 és ideal, ja que entre els seus assistents es preveu la participació de la majoria d'entitats i actors públics i privats implicats. L'aportació de la vostra experiència i la transmissió de les vostres inquietuds és un objectiu primordial que volem debatre a la reunió del GEOSS-Spain. De considerar-ho oportú, el resultat final d'aquesta reunió serà una llista d'objectius i activitats que quedarà registrada en un document fundacional i l'inici d'activitats.

GEOSS: The Global Earth Observation System of Systems. És un sistema global d'observació de la terra que pretén aglutinar els principals productors d'observació de la terra i generar eines per apropar la informació d'observació de la terra a l'usuari final.
http://www.earthobservations.org/geoss.shtml
http://www.eurogeoss2012.eu/

EGIDA: Un projecte europeu del setè programa marc europeu per donar suport al full de ruta del GEOSS, amb la finalitat d’englobar als científics en GEOSS potenciant la interoperabilitat de les xarxes així com la creació d'iniciatives nacionals.
http://www.egida-project.eu/