Nubol de punt .LAS / .LAZ

Fòrum d'usuaris del MiraMon en català
Respon
Nasser
Entrades: 2
Membre des de: dc., 23 nov. 2011, 10:41

Nubol de punt .LAS / .LAZ

Entrada Autor: Nasser »

Bon dia,

Alguna solució per poder visualitzar els arxius lidar existents al catàleg de descarrega de l'icc! El meu miramon em comenta: extensió incorrecta. No puc obrir el fitxer. ->.las

He provat canviant extensió però res de res.

Salutacions cordials,

Nasser
Lluís Pesquer
Entrades: 11
Membre des de: dj., 16 juny 2011, 19:03

Re: Nubol de punt .LAS / .LAZ

Entrada Autor: Lluís Pesquer »

Bona tarda,
si el fitxer és .LAS com dius, seria necessari determinar la versió del format de les teves dades per a poder identificar millor el problema. Si el fitxer fos .LAZ, format darrerament usat per l'ICGC, necessitaràs un programari addicional que et transformi .LAZ en .LAS (no serveix renombrar l'extensió com sembla indicar el teu comentari) i llavors podràs fer la importació amb MiraMon.
Salutacions,

Lluís
Nasser
Entrades: 2
Membre des de: dc., 23 nov. 2011, 10:41

Re: Nubol de punt .LAS / .LAZ

Entrada Autor: Nasser »

Bona tarda,

Gràcies per la resposta Lluís.
Tal com dius l'arxiu està extret del catàleg de l'ICGC i en format .LAZ, per tant he hagut d'utilitzar un altre programari per descomprimir i visualitzar les dades al Miramon.
Seria interessant disposar d'un modul de descompressió per aquest tipus de dades i així no haver de recórrer a aplicacions passarel·les, amb tot el que pot comportar.

Salutacions cordials,

Nasser
Anonim_MM
Entrades: 112
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

Re: Nubol de punt .LAS / .LAZ

Entrada Autor: Anonim_MM »

Bon dia,

D'acord amb el Diari de versions, des del 18-12-2019 es va introduir el suport a LAZ: "[Novetat] LasPNT: S'ha donat suport a la importació de fitxers LAZ (format comprimit del fitxer LAS) i s'ha millorat la velocitat en procés d'importació. A més, s'ha modificat l'estructura de la base de dades del fitxer PNT de sortida amb la creació de diverses taules DBF amb la finalitat que la taula principal pugui ser més lleugera i que contingui la informació més generalment utilitzada. Per últim, en cas que els punts tinguin temps GPS estàndard, es creen dos camps addicionals amb la data i hora UTC reals de cada pols lidar.
Respon