Caràcters estranys

Eines de processament i anàlisi SIG amb el MiraMon i eines de teledetecció. Casos d'aplicació, resultats, problemàtiques d'ús i algorismes.
Respon
Anonim_MM
Entrades: 112
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

Caràcters estranys

Entrada Autor: Anonim_MM »

Ens pot passar que a l’obrir una taula DBF amb un altre programa, per exemple l’Excel, els caràcters amb accents es vegin malament, estiguin substituïts per caràcters estranys.

Això és degut a que els caràcters (una ‘a’ amb accent per exemple: à) poden estar codificats en jocs (codis) diferents (OEM, ANSI, etc.). Segons el joc emprat en el nostre programari la ‘à’ es veure correctament o no; els jocs han de coincidir per una correcta visualització.

Un cas molt comú és el de l’Excel, sempre llegeix les taules en OEM. Si tenim una taula DBF marcada com ANSI, l’Excel fa cas omís al joc de caràcters marcat i només la llegeix com si fos OEM. Amb l’Excel l’única solució és convertir prèviament la taula DBF a OEM.

Per canviar el joc de caràcters o marcar una taula sense especificar ho farem des de “Eines | Bases de dades alfanumèriques | Gestor de taules” obrint el MiraDades, des del seu menú “Eines | Conversió o marcatge ANSI/OEM”. Prèviament des del MiraDades podem comprovar el joc des de “Informació | Informació de la taula”.

Com sempre, abans de modificar un fitxer és aconsellable fer una còpia des de l’Explorador de Windows (Edició | Copiar, Edició | Enganxar). Tot això s’aplica també a qualsevol fitxer de text pla (TXT, etc.).
Respon