Estadístiques i retall d’un WMS

Funcionament del Navegador de Mapes del MiraMon i la configuració o programació del Servidor de Mapes del MiraMon (CGI, instal·lació,...), la publicació i distribució de cartografia en format MMZ i el suport a estàndards geospacials en general.
Respon
Anonim_MM
Entrades: 112
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

Estadístiques i retall d’un WMS

Entrada Autor: Anonim_MM »

Els Web Map Services (WMS) són servidors amb cartografia processada en format ràster i a escales diferents (nivells de zoom) per accelerar la transferència de la informació a través d’Internet, consultables amb un navegador o aplicació client com el MiraMon (“Fitxer | Obrir recursos d’Internet | Navegar sobre servidors OGC (WMS, WMTS,etc.)”. Aquests servidors poden oferir la descàrrega de la cartografia original, tant en format ràster com vectorial depenent del format origen de la capa i treballar-la des d’una aplicació client obtenint les estadístiques necessàries. Si el servidor no dóna opció a la descàrrega, normalment només podem consultar la informació per localització i obtenir superfícies o perímetres. Alguns servidors més moderns ja comencen a incorporar la possibilitat de geoprocessos (buffers, combinació de capes, ...).

Quant al retall d’un WMS, una forma molt còmode amb el MiraMon és visualitzar en pantalla l’àmbit desitjat, no cal que la finestra estigui maximitzada, pot estar redimensionada (rectangle vertical,...) i seleccionar “Fitxer | Desar ràster/WMS com a ràster” desant-se en format JPG o BMP a un costat de píxel determinat o REL5 amb estructura piramidal (tots els nivells de zoom existents en origen) i tessel·lada. També existeix l’aplicació RETALLA, més informació: http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopic.php?f=7&t=60
Anonim_MM
Entrades: 112
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

Re: Estadístiques i retall d’un WMS

Entrada Autor: Anonim_MM »

Pregunta d'interès d'un usuari

Intento fer un retall de capes d'un WMS en base a un polígon i me diu que he d'indicar el nivell de zoom, però a la caixa de diàleg no veig cap lloc on fer-ho.
Edu Luque
Entrades: 118
Membre des de: dc., 15 juny 2011, 17:10

Re: Estadístiques i retall d’un WMS

Entrada Autor: Edu Luque »

Selecciona des del Retalla l’opció “Retall i descàrrega d’una capa WMS”, escull la “Capa a retallar” (servidor WMS), “Especificar fitxer marc” que sigui el polígon i des del botó “Avançades” indica els nivells de zoom “Seleccionat”

Adjunto captura
Fitxers adjunts
Retalla
Retalla
Respon