GPXMM i GARMINMM: Vectors estructurats del MiraMon al GPS

Eines de processament i anàlisi SIG amb el MiraMon i eines de teledetecció. Casos d'aplicació, resultats, problemàtiques d'ús i algorismes.
Respon
Anonim_MM
Entrades: 112
Membre des de: dj., 30 juny 2011, 15:35

GPXMM i GARMINMM: Vectors estructurats del MiraMon al GPS

Entrada Autor: Anonim_MM »

Avui en dia la majoria de GPS utilitzen el format GPX (GPS eXchange Format) per intercanviar dades. Normalment endollant aquests dispositius a l’ordinador es genera una nova unitat on es pot copiar/moure/suprimir fitxers GPX. L’eina la trobareu al menú "Eines | GPS | Importació/exportació de GPX al MiraMon".

Recordeu, els GPS desen waypoints (punts) i tracks (línies), que en el cas de MiraMon són fitxers PNT i ARC. Si voleu exportar un POL, heu d’exportar l’ARC del polígon.

Per models anteriors de la marca Garmin, podeu fer servir GarminMM que trobareu al mateix menú, "Importació/exportació de GPS al MiraMon". Recordeu, alguns GPS bastant antics (Garmin 12, etc) només permeten desar un màxim de 1024 punts de track (coordenades del recorregut) i, per tant, si un ARC té més de 1024 coordenades la resta no es desaran al GPS i el recorregut/parcel·la es veurà incomplet en pantalla. Per saber de quantes coordenades està format un ARC, amb el MiraDades: "Eines | Bases de dades | Gestor de taules" obriu el fitxer acabat en A.dbf (taula principal de la capa d'arcs), mireu el valor del camp "Nombre de vèrtexs": si és superior a 1024 (confirmeu que aquest sigui el límit) la càrrega de l'ARC al GPS serà incompleta (adjunto captura).

Un altre problema d'aquests models antics és que si es té activada l'opció d'anar desant l'ACTIVELOG (el recorregut que estem fent), anirà gastant punts d'aquests 1024. Si per exemple un track desat ocupa 1000 punts i estem una estona caminant, els primers punts s'esborraran per deixar espai a les coordenades que està agafant en aquell moment.

Més informació: http://www.miramon.uab.cat/fum/viewtopic.php?f=7&t=76
Respon