Cat     Cast     Eng

June 2017
New version 8.1d of the MiraMon

February 2016
Today begins the course "Geographic Information Systems (GIS) for teaching purposes". More information here

November 2016
200 MiraMon free licenses have been shared out!

October 2016
The new official standard GeoJSON, supported by the MiraMon.


May 2015
The new county of Moianès in the favorite collections.


March 2015
Grumets are editing the journal GeoFocus


December 2014
MiraMon celebrates 20 years


February, 8th 2016
Geographic Information Systems (GIS) for teaching purposes
Today begins the course "Geographic Information Systems (GIS) for teaching purposes". More information http://www.miramon.cat/es/Curs_professorat.htm

November 2015
Big participation in the MiraMon GIS day initiative.
200 persons from 9 different countries have download the software! March 2015
Els Grumets editen la revista GeoFocus
L'assemblea del Grup de Tecnologies de la Informació Geogràfica de l'Associació de Geògrafs Espanyols (AGE) va ratificar el mes de juny passat l'encàrrec de traspàs de l'edició de la revista GeoFocus al grup Grumets per als propers 3 anys. La revista era editada anteriorment pel Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Madrid.
La revista GeoFocus (ISSN:1578-5157) és una revista científico-tècnica amb vocació internacional especialitzada en la ciència de la informació geogràfica i les seves diverses aplicacions. Es publica ininterrompudament, en format electrònic, des de 2001 i està oberta a contribucions de la comunitat científica internacional, essent una publicació de referència en l'àmbit dels desenvolupaments i aplicacions d'aquesta tecnologia. Des dels seus origens és una revista totalment d'accés obert, sense cost de publicació per als autors i de descàrrega íntegra i gratuïta dels continguts. Té com a idiomes fonamentals el castellà, el portuguès i l'anglès i a partir d'ara s'editaran dos números anuals.
La revista es troba indexada i resumida en un ampli número de bases de dades, directoris, portals científics i repositoris nacionals i internacionals. A través del portal de GeoFocus (http://www.geofocus.org/) es pot accedir als textos complets de la revista en format pdf. GeoFocus està patrocinada pel Grup de Tecnologies de la Informació Geogràfica de l'Associació de Geògrafs Espanyols i rep suport institucional i tècnic de RedIRIS (Red Española de I+D del Gobierno de España).

 • Diciembre 2014

  Diciembre 2014. Cursos breves de novedades del MiraMon

   

 • December 2014
  El MiraMon celebra 20 anys
  Aquest 2014, el MiraMon, el programari de SIG i teledetecció desenvolupat des del CREAF i la UAB, celebra el vintè aniversari de la seva creació. Vint anys de vida, de mapes, de codi, de cursos, de cartografia, d’imatges de satèl·lit i aeroportades, etc. Durant aquests 20 anys, milers d’usuaris en desenes de països han confiat i han utilitzat el MiraMon en les seves activitats professionals i personals, generant idees, productes i resultats de gran interès i rellevància en diversos àmbits. Per celebrar-ho, s'ha organitzat la jornada “Apropant-te la geoinformació 1994-2014”, el proper 15 de desembre, i un conjunt de cursos independents sobre l’ús del MiraMon en 4 temàtiques rellevants dins del camp de la ciència i les tecnologies de la informació espacial. 
  Més informació sobre la jornada - sobre els cursos

  November 2014
  El projecte ConnectinGEO al GEO-XI Plenary
  Membres del projecte ConnectinGEO han assistit al Eleventh Plenary Session del Group on Earth Observations (GEO-XI) a Ginebra, Suïssa. La reunió serveix de marc per les activitats inicials de difusió del projecte i permet la presentació dels objectius i propòsits del mateix. 

  Noviembre 2014

  El projecte ConnectinGEO al GEO-XI Plenary

   

  Mayo 2014

  Nova secció: Estàndards oberts al MiraMon

   

  June 2014
  Nova característica: Obrir recents i qualsevol format d'arxiu
  Alguna vegada has volgut accedir fàcilment als arxius amb els quals has estat treballant recentment? Has desitjat obrir un arxiu en qualsevol format sense necessitat d'un feixuc procés d'importació?
  Estem contents de presentar-vos les noves caixes de diàleg «Obrir capa recent» i «Obrir capa en qualsevol format».
  Obrir recents Importar obrir recents
  Les noves versions de MiraMon produïdes aquesta primavera disposen d'un doble botó Botó obrir recents en els controls per a seleccionar fitxer de la major part de les MSA. Totes les MSA que encara no ho tenen seran progressivament adaptades.
  A més, la capa resultant serà oberta automàticament a la teva sessió de MiraMon desprès de finalitzar la seva feina. 

  May 2014
  Nova secció: Estàndards oberts a MiraMon
  Hem creat una nova secció a la que detallem tots els estàndards oberts suportats per MiraMon i la feina que realitzen els nostres desenvolupadors i investigadors en aquest camp. Pots accedir a la secció des de aquest enllaç (només disponible en anglès) o a partir del menú «Temes». 

  January 2014
  GeoViQua al GEO-X Plenary
  Els membres de GeoViQua han assistit a la X Sessió Plenària del Grup d'Observacions de la Terra (GEO-X) i a la GEO Week celebrats a Ginebra, Suïssa entre els dies 12-17 de gener de 2014. La reunió ha servit de marc per a les activitats finals del projecte i ha permès la difusió dels resultats aconseguits.
  Més informació 

  December 2013
  MiraMon i Internet Explorer 11.
  Degut a l'actualització de l'Internet Explorer versió 11 amb canvis en la descàrrega asíncrona, la connexió a servidors WMS s'ha desestabilitzat provocant la caiguda del programa. L'error extern al MiraMon s'ha resolt amb l'actual versió 7.1j. 

  November 2013
  Gran èxit en la promoció d'una llicència gratuïta del MiraMon Professional durant la celebració del Dia Mundial del SIG.
  714 persones de 22 països han descarregat el programari! 

  Països sol·licitants de llicències durant el Dia Mundial del SIG

  November 2013
  Per tal de celebrar el dia mundial del SIG, aquest 8 de novembre l’equip MiraMon ho celebra amb tots vosaltres amb la gratuïtat d’una llicència nominal del SIG MiraMon Professional.
  Un cop rebuda la seva comanda, realitzada durant aquest divendres, rebrà un correu electrònic amb les instruccions per la descàrrega, activació i instal·lació del programari. 

  August 2013
  Contracte Predoctoral: Dinàmica espaciotemporal de cobertes del sòl i clima amb Teledetecció i SIG
  El Grup de Recerca Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica (GRUMETS), ubicat principalment al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, cerca candidat interessat a sol·licitar una beca-contracte predoctoral de 4 anys de durada.
  Més informació 

  Julio 2013
  Curs de Navegadors i Servidors de mapes OGC de MiraMon
  Més informació 

  June 2013
  Curs MiraMon Estàndard
  Més informació 

  April - Juny de 2013
  Curs Sistema d'Informació Geogràfica (SIG-GIS) MiraMon
  Més informació 

  May 2013
  Curs MiraMon Anàlisi
  Més informació 

  April 2013
  Curs MiraMon Estàndard
  Més informació 

  April 2013
  Participació a l'European Geosciences Union General Assembly EGU 2013 . Membres de l'equip MiraMon i de GRUMETS participen a l'EGU del 7 al 12 d'abril del 2013 a Viena, Àustria, amb ponències i pósters. En Joan Masó Pau iniciarà la seva Presidència de la secció Earth and Space Science Informatics (ESSI) de la EGU en l'edició d'aquest any 2013 i per una durada prevista de dos anys 
  Més informació


  February 2013 
  Participació en l'organització de la Conferència sobre Estàndards OGC per la propera generació de Serveis Basats en Localització (LBS) a l'ICC. El dimecres 27 de febrer tindrà lloc a l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) la Conferència sobre Estàndards OGC per la propera generació de Serveis Basats en Localització (LBS).
  Més informació 

  11 February 2013
  Celebració llançament Landsat-8. UAB-CREAF. El proper 11 de febrer, a les 19:02 hora catalana, està previst el llançament del nou satèl·lit d’observació de la Terra Landsat-8, una iniciativa de la NASA i l’USGS (l'agència mediambiental dels EEUU) que permetrà continuar i millorar la captació d’imatges com a testimonis científics ininterromputs que s’han estat recollint a través del programa de referència Landsat des del 1972. La informació captada pel satèl·lit serà pública i permetrà avançar en la recerca, l'estudi i la gestió del nostre planeta.ç 

  El Grup de Recerca en Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d’Informació Geogràfica (GRUMETS), format per membres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del CREAF, ha volgut celebrar aquest esdeveniment amb un homenatge, un acte divulgatiu per seguir en directe aquest fet científic i tècnic de primer ordre, sincronitzadament amb altres actes organitzats arreu del món. 

  Així, dilluns dia 11 de febrer, a la sala de graus de la Facultat de Ciències de la UAB i des de les 17:30, experts del grup i d’altres institucions convidades oferiran una panoràmica en què s’explicarà els fonaments de l’observació de la Terra des dels satèl·lits artificials, la història de la sèrie Landsat, la importància de les seves aplicacions en els 40 anys que fa que proporciona dades territorials de primera qualitat i, especialment, què aporta aquest nou satèl•lit en el context mundial, i en particular per la sinèrgia que proporcionarà amb els propers llançaments de satèl·lits Sentinel de l’ESA. L'acte comptarà amb la retransmissió en directe del llançament a l'espai del nou satèl·lit des de la base aèria de Vandenberg, a Califòrnia. L’assistència a l’acte és gratuïta, mitjançant inscripció prèvia. 
  Més informació 

  Setember 2012
  Participació al XV Congreso Nacional Tecnologías de la Información Geográfica. Durant els dies 20 i 21 de setembre tindrà lloc a Madrid el XV Congreso Nacional Tecnologías de la Información Geográfica, que aquest any té per lema "Las Tecnologías de la Información Geográfica en el contexto del Cambio Global". Com cada any, els membres de MiraMon i de Grumets hi tenen una participació activa.
  Més informació: Castellà 

  Setember 2012
  Participació al congrés EUGISES 2012. Membres de l'equip MiraMon i de GRUMETS participen al Congrés EUGISES 2012 del 6 al 9 de setembre de 2012 a Leuven, Bèlgica, amb dues ponències.
  Més informació: Anglès 

  July 2012
  Expositors a l'IGARSS 2012. Els membres de l'equip MiraMon participaran a l'IEEE International Geoscience and Remote Sensing Symposium - IGARSS2012 del 22 al 27 de juliol de 2012 a Munic, Alemanya. El MiraMon, el GeoViQua-FP7 i l'EGIDA-FP7 tindran un estand compartit. 
  Més informació 

  July 2012
  Nous fulls de la base topogràfica 1:5000 en format MiraMon. Es troben a disposició dels usuaris 179 nous fulls de la base topogràfica 1:5000 en els sistemes de referència ED50 i ETRS89 en format MMZ. Es poden descarregar a través del visualitzador de cartografia de l'ICC(http://www.icc.cat/vissir3/)


  May 2012
  L'ICC ofereix des d'avui la BT5M en format MiraMon. Ja està disponible al servidor de l'ICCla base topogràfica 1:5000 en format MMZ, tant en ED50 com en ETRS89.


  May 2012
  El MiraMon i el GeoViQua participen activament en el OWS9 del OGC. Del 14 al 16 de maig del 2012 es duu a terme a Fairfax (Virginia) el Kickoff meeting del OWS9 del OGC, en el qual el CREAF a través del MiraMon hi participa com a analista i desenvolupador i, a través del GeoViQua com a espònsor.


  Abril 2012
  Oberta la preinscripció pel 14è Màster en Teledetecció i SIG del CREAF. El Màster té una orientació científico-tècnica, centrada en els coneixements en profunditat dels continguts, i en l’establiment de bases sòlides per a la natural continuïtat de formació de l’alumnat. Això el fa ideal per a desenvolupar recerca en aquests àmbits, així com per a realitzar aplicacions en què es requereixi un professional que abordi les qüestions amb les màximes garanties d’èxit.
  Més informació 

  March 2012
  La Base Topogràfica 1:25000 de Catalunya de l'ICC, disponible també en format MiraMon 
  La cartografia està disponible en els dos dàtums oficials a Catalunya: ED50 i ETRS89. Descarregable des de la pàgina de l'ICC.
  Accedir a les dades

  February 2012
  Neix SatCat, el servidor més complet d'imatges de satèl·lit de Catalunya
  Divendres dia 17 es va presentar el servidor SatCat ja completat. Aquesta iniciativa, pionera a l’estat espanyol, dóna accés a un banc històric d'imatges del territori català preses pels satèl·lits Landsat entre l'any 1972 i l'actualitat. La informació recollida en el servidor és pública i permetrà avançar en la recerca i l'estudi dels canvis del nostre territori. Tot el tractament de les imatges, així com el servidor i el navegador a Internet ha estat realitzat amb el MiraMon.
  Més informació 

  February 2012
  Contracte Post-doctoral Teledetecció i SIG - 2012-2014
  El Grup de Recerca Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i SIG, del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, busca candidat interessat en sol·licitar un Contracte Post-Doctoral del programa d'ajudes “Beatriu de Pinós” de la Generalitat de Catalunya.
  Més informació 

  February 2012
  Publicats els cursos del MiraMon per aquest 2012
  30% de descompte per antics alumnes
  Més informació 

  Novembre 2011
  MiraMon a les JIDEE 2011. L'equip de MiraMon participa en la present edició de les Jornadas Ibéricas de Infraestructuras de Datos Espaciales JIDEE 2011, que es celebren a Barcelona els dies 9, 10 i 11 de novembre.
  Més informació: Castellano 

  October 2011
  Membres de MiraMon participen en l'organització de la reunió per a la creació del GEOSS-Spain que tindrà lloc a la EuroGEOSS 2012 Conference, de Madrid (25-27 de gener). GEOSS-Spain és una iniciativa del projecte EGIDA, per a la creació d'iniciatives nacionals al voltant deGEOSS.
  Més informació 

  October 2011
  El MiraMon estrena fòrum!
  Aquest mes d'octubre s'ha fet públic el Fòrum d'Usuaris del MiraMon (FUM) a Internet. En el fòrum podreu llegir si algú ja ha preguntat una qüestió similar a la que ara teniu entre mans, llegir simplement per aprendre de l'experiència d'altres o preguntar a altres usuaris com fer tal o qual cosa. A més, és multiidiomàtic en català, castellà i anglès.
  Més informació 

  Setember 2011
  Participació al XIV Congreso de la Asociación Española de Teledetección. Membres de l'equip MiraMon participaran al XIV Congreso de la Asociación Española de Teledetección la propera setmana a Mieres (Astúries), amb diverses contribucions orals, pòsters i un curs pre-congrés.
  Més informació: Castellà 

  May 2011
  Noves Bases municipals 1:50000 i 1:1000000 a les Col·leccions Preferides
  Ja podeu trobar a les Col·leccions Preferides del MiraMon les noves Bases municipals 1:50000 i 1:1000000 de l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC) amb el límit del nou municipi de La Canonja. Aquest límit no és encara l'oficial, a l'espera de la seva aprovació definitiva, però és el distribuït actualment per l'ICC. Les noves bases substitueixen les anteriors en les col·leccions. 

  March 2011
  Nova versió del Lector Universal de Mapes de MiraMon. La nova versió del Lector permet ara obrir, consultar i imprimir gratuïtament els formats SIG més usats, sense restriccions de cap tipus (i sense que sigui imprescindible un certificat d'autoria i integritat). Useu-lo com a visualitzador de capes ràster (com els JPEG, TIF, IMG, JPEG2000, MrSID, ECW, etc), vectorials (SHP, DXF, DGN, GPX, GML, ARC, POL, PNT, etc), dels clàssics fitxers MMZ o els moderns serveis WMS i WMTS. El lector és gratuït per a tothom. 
  Més informació 

  March 2011
  MiraMon a la Setmana Geomàtica Internacional i al Saló GlobalGeo 2011. Alguns membres de MiraMon participaran en la propera Setmana Geomàtica Internacional, a celebrar a Barcelona entre els dies 15 i 17 de març de 2011, a més de participar amb un stand al saló paral·lelGlobalGeo i amb dues xerrades al Dia de la Interoperabilitat
  Més informació 

  March 2011
  MiraMon distribueix el Model Digital d'Elevacions de 30 m de l'Institut Cartogràfic de Catalunya en les seves col·leccions de mapes preferits de la versió 7. El model està complementat en les zones exteriors a Catalunya amb el Model Digital d'Elevacions d'Aster

  February 2011
  Implementació de la transformació de semblança 2D (identificada pels codis 100800400 i 800100400) de l'Institut Cartogràfic de Catalunya per la transformació entre els datums ED50 i ETRS89 per coordenades projectades en UTM-31N. Aquesta nova transformació és més precisa i substitueix la que estava implementada fins la versió 7.0e de MiraMon que essencialment tractava com a equivalents ETRS89 i WGS84. Aquesta assimilació és prou correcta per cartografies de menor detall que 1:5000, però l'actual la supera en exactitud fins a cartografies 1:1000 o en determinades zones encara de major resolució. 
  Més informació 

  May 2010
  L'estàndard Web Map Tile Service (WMTS), editat per J Masó, K Pomakis i N Julià i clarament impulsat des del CREAF ha estat finalment publicat a la web del OGC (després de la seva aprovació a principis d'any). Ha estat una llarga feina que va començar el 2007 i de la que hem après moltes coses.
  Més informació: Anglès 

  July 2009
  Premi d'Excel·lència Investigadora per un treball signat per dos membres de GRUMETS. El Consell de Govern de la UAB ha guardonat el treball "Monthly precipitation mapping of the Iberian Peninsula using spatial interpolation tools implemented in a Geographic Information System", signat per Miquel Ninyerola, Xavier Pons i Joan Ma Roure, i publicat a la revista Theoretical and Applied Climatology 89, 195–209 (2007). 
  Més informació 

  July 2009
  La Generalitat concedeix a GRUMETS el reconeixement de Grup de Recerca de Qualitat amb dotació econòmica. El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca, ha decidit reconèixer i finançar el Grup de Recerca en Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica (GRUMETS), mitjançant la concessió d'un dels ajuts per donar suport a les activitats dels grups de recerca per a l'any 2009 (SGR-DGR).
  Més informació 

  6 June, 2007
  Premis MEDI AMBIENT 2007. El Dr. Xavier Pons, en representació del Grup de Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d’Informació Geogràfica (Grumets) del Departament de Geografia va recollir el guardó, inclòs en l'àmbit de gestió ambiental de l'aigua. El lliurament de premis va tenir lloc el dimarts dia 5 de juny a les 18:30h al Mercat de les Flors de Barcelona. Dins d'aquest acte, es varen lliurar 18 premis i 5 mencions a diferents iniciatives de recerca, desenvolupament, protecció i millora de la qualitat de l'aigua i la mobilitat sostenible o a la reducció i reciclatge de residus. 
  Més informació 

  April 2006
  MiraMon gratuït per als àmbits institucionals i acadèmics de Catalunya.
  En data 29 de març de 2006 s'ha fet efectiu l'acord del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya (DURSI) amb el CREAF pel quall'Administració pública, els centres de recerca i els estudiants de Catalunya poden fer ús gratuït del MiraMon.

  El DURSI, en línia amb el seu impuls a la societat del coneixement, el suport a la recerca i el desenvolupament cientificotècnic realitzat al país i la promoció del programari en llengua catalana, subvenciona aquesta versió completa del MiraMon durant quatre anys. El CREAF manifesta que l'acord té un enorme valor per tal com permetrà estabilitat en una part important de l'equip de desenvolupament del MiraMon i una major difusió del mateix entre els col•lectius beneficiaris de la subvenció del DURSI. 

  November 2005
  La UAB crea el primer atles digital del clima peninsular
  Investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) van presentar el primer atles digital de la Península Ibèrica, una eina de consulta gratuïta a través d'internet (http://opengis.uab.es/wms/ iberia/index.htm) amb tecnologia de servidors i navegadors MiraMon
  Més informació 

   

  NEWS

  Generic questions: contacte@miramon.uab.cat
  Questions or suggestions using MiraMon: suport@miramon.uab.cat and MiraMon English users forum: http://www.miramon.uab.cat/Fum/index.php

  MiraMon. Center of Ecological Research and Forestry Applications (CREAF).
  Faculty of sciences. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) E-08193 Bellaterra, Catalonia. Spain

  Tel.: 00 34 935 811 312 Fax: 00 34 935 814 151

  Situation map